Twee kleuren spuiten in één keer

Audi heeft een techniek in gebruik genomen waarbij tijdens hetzelfde spuitproces twee verschillende kleuren lak kunnen worden aangebracht.

Het procedé heet overspray-free painting en wordt vooralsnog gebruikt bij de productie van de gelimiteerde eerste edities van de nieuwe A4 sedan en A5 coupé. Klanten krijgen voor deze auto’s de mogelijkheid om het dak in brilliant black te laten spuiten.

Precisie

Tot op heden moesten auto’s die in twee kleuren werden afgeleverd tweemaal door het lakproces. Met overspray free-painting wordt tijd gewonnen en ook materiaal bespaard. Met een robot gestuurde precisiemachine kan zonder laknevel tot op de millimeter nauwkeurig lak op de carrosserie worden aangebracht.

De nieuwe technologie bespaart niet alleen op de hoeveelheid te gebruiken lak. Het betekent ook dat het afplakken voor het lakproces overbodig is geworden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *