Tweede termijn voor Acea-voorzitter Zipse

De koepelorganisatie van Europese automobielfabrikanten Acea heeft Oliver Zipse, bestuursvoorzitter van BMW Groep, herkozen voor een tweede termijn als voorzitter van Acea in 2022.

“De auto-industrie in de EU is wereldwijd leidend op het gebied van technologie, die haar innovatieve capaciteit gebruikt om oplossingen te leveren om de klimaatverandering aan te pakken. We zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid en mondiale concurrentie hand in hand kunnen gaan – en elkaar zelfs kunnen versterken – als beide worden aangedreven door technologische innovatie”, aldus Zipse. “We kijken daarom uit naar volgend jaar, wanneer de EU fundamentele wetgeving zal vastleggen die de toekomst van onze industrie zal vormgeven.”

Laadinfrastructuur

Veel cruciale stukken klimaatwetgeving werden eerder dit jaar al door de Europese Commissie naar voren gebracht. Het gaat dan om verplichte CO2-doelstellingen voor autofabrikanten en de verplichting de laadinfrastructuur aan te passen. “Als branche hebben we de juiste voertuigtechnologie direct beschikbaar. Of voldoende Europeanen deze voertuigen de komende jaren kopen, hangt echter grotendeels af van hoe snel en wijdverbreid de infrastructuur in de hele EU wordt uitgerold. We roepen de Raad en het Parlement op om ervoor te zorgen dat de AFIR-doelstellingen ambitieus en robuust genoeg zijn om toekomstige CO2-doelstellingen in de praktijk te kunnen halen.”

Componenten

Nu de autoproductie in de EU door wereldwijde tekorten in de toeleveringsketen in de eerste negen maanden van 2021 drie miljoen eenheden lager ligt dan in dezelfde periode in 2019, ligt de oplossing dicht bij huis. Zipse: “”Omwille van het wereldwijde concurrentievermogen van onze industrie, moet Europa zijn technologische soevereiniteit versterken om essentiële componenten te kunnen leveren aan de kernindustrieën van de regio.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.