Van Mossel niet pessimistisch over autoverkopen

“Het negatieve effect van de coronacrisis is tot nu toe ‘zeer beperkt’.” Dat zegt dga Eric Berkhof van dealerholding Van Mossel Automotive vandaag in het FD.

Hoewel de autoverkopen als gevolg van de coronacrisis zijn ingezakt, ziet Eric Berkhof de toekomst niet pessimistisch in. “We horen nu wel erg veel ellende over de auto-industrie”, zegt Berkhof in gesprek met het FD. “Wij hebben natuurlijk ook last van het coronavirus, vanaf half maart hebben wij ook enkele weken een dip gehad. De verkoop van nieuwe auto’s daalde toen met 20% tot 25%, maar in de eerste vier maanden van het jaar liggen de resultaten op hetzelfde niveau als in 2019. We hebben voor de komende maanden wel een tegemoetkoming in de loonkosten (de NOW-regeling, red.) aangevraagd maar ik verwacht niet dat we er gebruik van zullen maken.”

120 auto’s meer

Berkhof stelt dat de autoverkopen bij Van Mossel de afgelopen weken gewoon zijn doorgegaan en dat in de afgelopen week zelfs 120 auto’s meer zijn verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Berkhof verwacht dan ook de verkoopresultaten van vorig jaar te kunnen evenaren.

Berkhof legt in het artikel de relatie met de heftigheid waarmee verschillende overheden reageren op de coronacrisis. “Landen met een algehele lockdown doen het heel erg slecht. In Nederland, Denemarken en Zweden, met soepeler regelgeving en een ‘intelligente lockdown’ valt de schade relatief mee”, aldus Eric Berkhof in het FD vandaag.

Berkhof ziet de huidige coronacrisis als een tijdelijke dip. “Dit is geen structurele crisis zoals de financiële crisis van 2008-2009. Het kan ook zomaar zijn dat mensen de komende jaren het openbaar vervoer vaker zullen mijden, voor onze sector zou dat positief zijn.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3426 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.