Viabovag.nl eind april live

Volgens de jongste informatie zal het occasionplatform Viabovag.nl eind deze maand live gaan. Op dit moment hebben dik 800 leden (goed voor ruim 1300 ‘daken’) hun occasionaanbod toegezegd, zo’n 56.000 auto’s vertegenwoordigend en dat aantal groeit nog altijd. Dat bleek maandag tijdens een informatiebijeenkomst in het bondshuis.

Een consumentencampagne volgt eind mei, zodat in de tussenliggende periode nog wat finetuning in de praktijk kan plaatsvinden. Want ook na de livegang staat de ontwikkeling niet stil, er zal elke twee weken een nieuwe release komen waarin kleine verbeteringen en vernieuwingen zullen zitten. Zo wordt er druk gemeten om te zien of de layout en de keuzemogelijkheden optimaal zijn.

Topvijfpositie

Viabovag.nl wil zich onderscheiden van de bestaande portalen door uitsluitend occasions op te nemen die minimaal beschikken over de zes maanden durende Bovag-garantie (of gelijkwaardige merkgarantie). “Er zijn ruim 140 occasionsites en wij willen niet nummer 143 zijn.” De ambitie is volgens Bovag een topvijfpositie. Een belangrijke reden om met dit platform te komen is volgens bondsdirecteur Peter Niesink om ‘de leden de regie terug te geven’. Dit uit zich in verschillende details. Zo kan de bezoeker al op de pagina met de zoekresultaten naar de website van het betreffende autobedrijf.

Geen advertenties

“We verkopen geen advertenties op dit platform en dus hoeven we bezoekers ook niet langs verschillende pagina’s met advertentieruimte te leiden”, aldus Niesink. “En dus zullen er ook geen advertenties van financieringspartijen te zien zijn. We komen wel met een module met financieringsmogelijkheid, waarbij het autobedrijf de eigen partner naar voren kan brengen.” Het autobedrijf moet beter in zicht krijgen hoe de online geplaatste auto’s presteren en waar leads daadwerkelijk vandaan komen. Op de site worden reviews van klanten getoond, waarvoor Bovag samenwerkt met Google. “Ook Klantenvertellen.nl werkt met Google samen en dit is de manier waarop wij een goed onderling vergelijk tussen de autobedrijven kunnen bieden”, aldus Niesink.

  • 13 april 2018 om 08:10
    Permalink

    Nederland is overbevolkt, qua autoportals dan. De toegevoegde waarde van de meeste portals is verwaarloosbaar of ze worden niet gevonden door de consument die niet verder denkt dan de top 10. Het vergt flinke investeringen om een autoportal overeind te houden, voor te bereiden op (veel) video, 360 graden foto’s, digitale showrooms, virtual reality etc. Waarschijnlijk zijn er maar een paar die het vol kunnen houden of er zijn over meer dan 5 jaar totaal andere verkoopmethodes en platformen zoals Google zelf en Catawiki.

    Zekerheid bieden, transparantie over het product zou een basisvoorwaarde moeten zijn. Hoewel het elke paar jaar een stukje transparanter wordt al dan niet dankzij zachte dwang vanuit de overheid is er nog steeds ruimte voor verbetering. En aan de kant van autobedrijven zou dezelfde transparantie ook prettig zijn: als een consument naar jouw advertentie kijkt, waarom moet deze dan constant afgeleid worden door andere – soms nutteloze – aanbiedingen? Als ik voor een advertentie betaal en zo goed mogelijk naar voren probeer te komen, laat de klant dan ook alleen die advertentie zien zonder andere toeters en bellen.

    Wat mij betreft is er ruimte voor een goede autoportal en ik ben benieuwd hoe sterk de naam van Bovag nog is, maar de taart aan portals en verkochte auto’s gaat niet groter worden. Het gaat ten koste van een of meer andere portals.

Reacties zijn gesloten.