VW Touareg op Apollo Vredestein

De strategie van Apollo Vredestein om beter in beeld te komen bij autofabrikanten heeft ertoe geleid dat ook de nieuwe Volkswagen Touareg af fabriek wordt uitgerust met banden van Vredestein.

Het gaat om de Quatrac 5 vierseizoenenband en de Ultrac Satin zomerband. Eerder kozen bijvoorbeeld Volkswagen, Seat en Ford ook al voor een eerste montage van Vredestein-banden onder de Polo, c.q. Ibiza en Ecosport.

Ultrac

De Ultrac in de maat 255/60 R18 108 W wordt gekenmerkt door zijn lage rolweerstand, zijn tractieverbeterende hars en Z-vormige groeven in het loopvlak. Deze groeven zorgen voor een uitstekende grip en weglegging op nat wegdek, aldus Vredestein. Deze premium zomerband levert daarnaast uitstekende prestaties en verlaagt tegelijkertijd de CO2-uitstoot.

Quatrac

Vredestein is in Nederland afgetekend marktleider als het gaat om het aandeel van de vierseizoenenband op de weg met 36,7 procent. De Quatrac 5, onder andere in 2015 winnaar van de bandentest van Bild Allrad, is in de maat 255/60 R18 108V het andere model van Vredestein dat nu een eerste montage krijgt onder de Touareg. Vredestein garandeert met deze band een perfecte grip in bochten en een snelle acceleratie, zelfs op sneeuw en ijs. De Quatrac 5 is ook voorzien van het three peak mountain snowflake-symbool. Dat geeft aan dat hij voldoet aan de richtlijnen van landen waar winterbanden verplicht zijn.

Premium

“We zijn trots dat Vredestein is gekozen als OE-merk voor de Volkswagen Touareg in Europa”, aldus Mathias Heimann, president Europe van Apollo Vredestein. “Dit is een belangrijke mijlpaal in de premium- en ultra high performance-strategie van Vredestein.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3053 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters