fbpx
bekeken: 2386 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

OEM-banden Apollo voor VW, Seat, Ford

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 september 2017, 13:25

Leestijd: < 1 minuut

Volkswagen, Seat en Ford gaan bij de eerste montage van de Polo c.q. Ibiza en Ecosport ook banden van Vredestein toepassen. Ze worden geproduceerd in zowel Nederland als in de nieuwe, april jl. geopende fabriek in Hongarije.

Het in India gevestigde moederbedrijf van Apollo Vredestein zegt dat de levering aan de drie autofabrikanten inmiddels is begonnen. Bij de Polo gaat het om de Snowtrac 5, Sportrac 5 en Quatrac 5 (all-season). De Ibiza wordt voorzien van de Sportrac 5 en Quatrac 5; voor de Ford Ecosport levert Vredestein de Sportrac5.

Ambitie

Met de overeenkomst geeft Apollo Tyres invulling aan zijn jaren geleden ontvouwde ambitie om behalve op de vervangingsmarkt ook bij de eerste uitrusting een belangrijke speler te worden. In een officiële verklaring zegt topman Neeraj Kanwar dat het bedrijf “is ingescheept op een zeer belangrijke reis met Europese OEM’s.” Hij stelt nog meer OE-goedkeuringen van autofabrikanten in het vooruitzicht.

Goed nieuws

De deal is goed nieuws voor de Overijsselse productiefaciliteit in Nederland. De Hongaarse fabriek, nodig om te kunnen voldoen aan de internationaal groeiende vraag, draait nog niet op zijn volledige capaciteit. Maar ook als dat eenmaal wél het geval is, blijft ‘Enschede’ een grote rol spelen op de eerste-montagemarkt, zegt woordvoerder Tamara Oostveen.

Tags: , , , , ,

Greenwheels wil autodelen voor…Column Jos Veldhuisen: Bestaat…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties