fbpx
bekeken: 1183 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Retrofit eCall op Bosch Connectedworld 2019

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 6 mei 2019, 11:36

Leestijd: < 1 minuut

Op zijn komende huisshow Connectedworld 2019 toont Bosch een reeks innovaties op het gebied van internet en telematica. Een ervan is Vivatar drive. Deze adapter met app voor oudere auto’s slaat bij een ernstig ongeluk alarm en informeert hulpdiensten.

De adapter kan worden gekoppeld via de sigarettenaansteker en maakt verbinding met de app op de smartphone. Sinds 31 maart 2018 zijn alle nieuwe auto’s die de fabriek verlaten verplicht uitgerust met eCall. Het systeem maakt bij een serieus ongeval automatisch contact met noodhulpdiensten. Aan deze OEM-oplossing voegt Bosch een retrofitversie toe. Vivatar detecteert een aanrijding en informeert op grond van de ernst van de klap hulpdiensten.

Internet of Things

Tijdens Bosch Connectedworld 2019 (15 en 16 mei, Berlijn) zijn nog meer snufjes en Internet of Things oplossingen te bekijken. Ze moeten autorijders meer plezier, veiligheid en efficiency opleveren. Zo is er Convenience Charging, een dienst die informeert over de actieradius en komende laadstations, inclusief de mogelijkheid een lunchtafel te reserveren voor tijdens de stroomtankstop. Ook is mobiel laden mogelijk buiten de officiële voorzieningen. Met het oog daarop heeft Bosch samenwerking gezocht met providers als de Berlijnse start-up Chargery. Met mobiele laadstations, gekoppeld aan een fiets, kan de medewerker een compacte of middenklasse EV waar dan ook in de stad binnen een uur volladen.

Hacken

Bosch-dochter Escrypt toont op de tweedaagse huisshow techniek om data afkomstig van connected cars te beveiligen tegen digitale inbraak. Escrypt koestert een integrale aanpak in de volledige keten om hacken tegen te gaan, vanaf de voertuigproductie zelf tot en met eventuele navolgende mobiliteitsdiensten.

Tags: , , , , , ,

Leaseplan lanceert…ALD Automotive: netwerk van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties