fbpx
bekeken: 1370 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Rijden met slippers gevaarlijk, toch doen we het

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 augustus 2020, 10:06

Leestijd: < 1 minuut

43 procent van de mensen rijdt weleens met slippers aan, ook al zegt ruim 80 procent van de Nederlanders dat een auto besturen met slippers invloed heeft op de veiligheid van het autorijden.

Een en ander blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Independer, uitgevoerd door Q&A. Meer dan 42 procent van de ondervraagden zegt zelfs niet eens in de auto te willen stappen bij iemand die rijdt met slippers.

Bij de leeftijd tot 45 jaar liggen de percentages nog wat hoger. Daar zegt 53 procent zelf wel eens op slippers te rijden. Onder deze groep, en onder mannen van alle leeftijden, zegt bijna één op de acht wel eens een ongeluk of bijna ongeluk gehad te hebben vanwege de slippers. Bij vrouwen ligt dat met 1 op de 37 veel lager.

Niet verboden

In Nederland is rijden met slippers niet verboden. In Frankrijk en Spanje kun je wel een boete krijgen voor rijden op slippers. Toch is roekeloos rijden wel een reden voor een verzekeraar om niet uit te betalen bij een ongeluk.

Alex Gelbcke nieuwe ceo LKQ…36% marktaandeel voor 50…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Gerard: 21 augustus 2020 om 13:21

Al vele jaren rijd ik bewust op sokken. Vind dat ik daarmee een betere motoriek heb en het voor mijzelf bijdraagt aan goed autorijden. Voel me zelfs onwennig als ik wel een keer de pedalen bedien met schoenen aan. heb wel eens gehoord, in het buitenland het rijden op sokken anders geinterpreteerd kan worden en ervoor bekeurd kan worden.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties