bekeken: 1086 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)

Rijdend door de equipmentshowroom

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 17 juli 2020, 09:08

Leestijd: 2 minuten

Rocar-Tech begon gisteren aan een letterlijk open huis. Drie dagen lang kunnen relaties per auto stapvoets langs bestaande en nieuwe appratuur rijden, die opgesteld staat in het magazijn en de showroom.

Eenmaal buiten is er gelegenheid om in klein comité nader in te gaan op het getoonde equipment. “Er zijn geen vakbeurzen dit jaar, alles is afgelast of verschoven. Om begrijpelijke redenen hoor”, zegt directeur Jan Roozeboom. “Toch wilden we ons jaarlijkse open huis houden, we hebben genoeg te melden. Maar wel met een knipoog en met respect voor de anderhalve-meterregel.”

Deeltjesteller

Buiten toont de videowall nogmaals de diverse producten.

Rocar-Tech neemt tijdens het open huis een voorschot op de deeltjesteller. De BrainBee PMU 400 staat er als werkend prototype. Technisch gereed voor de praktijk, vanaf 2021, maar nog wachtend op enkele cosmetische aanpassingen. Hij zal worden geïntegreerd in bestaande BrainBee-emissiestations en kan net als de gasanalysator en opaciteitsmeter aan de zijkant van de emissielijntrolly worden geplaatst. De gebruiker kan tijdens een apk omschakelen naar de diagnosetester Omnibus 800 van BrainBee. “Veel van onze klanten hebben zo’n station staan. Straks hebben ze de uitlaatgastester, roetmeting en deeltjesteller in één opstelling. Of ze gebruiken ‘m stand alone, want dat kan ook”, zegt salesmanager Gert-Jan Evers. Hij verwacht de PMU 400 in de loop van komend najaar beschikbaar te hebben. “En dan nog kan de wetgeving als gevolg van corona vertraging oplopen. Maar in ieder geval hebben wij dan een marktklaar product, voor zowel diesel- als benzinemotoren.”

WiFi-uitlijner

Gedemonstreerd tijdens het open huis wordt ook de Ravaglioli TD2.0WiFi uitlijner. Een compact ontwerp, sinds enkele maanden beschikbaar, dat de gebruikelijke ´totempaal’ en bedieningskast overbodig maakt. Aansturing gebeurt vanaf een Android- of IOS-tablet, waarin opgenomen een database met vrijwel alle merken en modellen personenwagens. Animaties leiden de monteur stapsgewijs door het menu. De meetkoppen zijn uitgerust met connectoren voor snelladen op een muurpaneel. De meegeleverde router koppelt de uitlijner draadloos aan het netwerk van de garage, bijvoorbeeld om het testrapport per e-mail te versturen.

Het ´Drive-Thru Equipment Event ’ van Rocar-Tech is nog vandaag (15.00-21.00 uur) en zaterdag (10.00-16.00 uur) te bezoeken.

Tags: , , , ,

Stellantis groepsnaam na fusie…‘Dat er geen plus uitkomt,…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties