bekeken: 699 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Rijhulpsystemen lucratief voor Bosch

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 4 mei 2017, 13:56

Leestijd: 1 minuut

De rijhulpsystemen leverden toeleverancier Bosch vorig jaar voor het eerst meer dan een miljard euro op. Bovendien werd op dit terrein voor 3,5 miljard euro aan orders binnengehaald. Op het gebied van rijhulpassistentie streeft het concern een snellere omzetgroei na dan de markt (30%), bleek vandaag bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Aan de voortschrijdende voertuigautomatisering werken bij Bosch nu circa drieduizend ingenieurs, vijfhonderd meer dan vorig jaar. Met als resultaat dat rond 2020 voertuigen in steden volgens Bosch volledig autonoom rijden. Een sleutelrol is weggelegd voor de AI-autocomputer – het kunstmatige ‘brein‘ van zelfrijdende wagens.

Verder zegt de tech-onderneming nog dit decennium door middel van radarsignalen een uiterst nauwkeurige digitale kaart te ontwikkelen. Dat geldt als een van de belangrijkste voorwaarden voor geautomatiseerd rijden. De organisatie slaat bovendien de handen ineen met Vodafone, Deutsche Telekom, Huawei en Nokia. Gezamenlijk werken ze aan de infrastructuur voor geautomatiseerd rijden en voertuig-tot-voertuigcommunicatie via de mobiele telefoon.

Dieselverbod

Met het oog op de huidige discussie rond het dieselverbod benadrukte bestuursvoorzitter Denner (foto) dat doelstellingen en maatregelen voor een betere luchtkwaliteit technologieneutraal moeten zijn. Volgens de topman biedt de verbrandingsmotor nog aanzienlijke mogelijkheden voor verdere optimalisering. Daarbij verwees hij naar de RDE-testmethode (Real Driving Emissions), die in de herfst van 2017 wordt ingevoerd. De nieuwe methode moet bijdragen aan verdere vermindering van de stikstofoxide-emissie van voertuigen. Op dit moment werkt Bosch aan zo’n driehonderd RDE-ontwikkelingsprojecten.

In 2016 bedroeg de omzet van de Bosch Groep 73,1 miljard euro, een plus van 3,6 procent. Van de vier bedrijfssectoren noteerde Mobility Solutions in 2016 de sterkste groei. De omzet steeg met 5,5 procent, naar 43,9 miljard euro.

Tags: , ,

Citnow: 'klant waardeert video…Fraude daalt door uitwisseling…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties