bekeken: 766 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Roep Focwa om extra maatregelen schadesector

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 18 maart 2020, 17:54

Leestijd: < 1 minuut

Brancheorganisatie Focwa roept overheid en opdrachtgevers op om aanvullende maatregelen te nemen, specifiek voor de schadeherstelsector, om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.

Femke Teeling, directeur Focwa: “Op dit moment staan de telefoons bij Focwa roodgloeiend. Ondernemers zitten met ontzettend veel vragen over wat ze kunnen doen om hun bedrijf overeind te houden. Tegelijkertijd zie ik dat de gestelde maatregelen om MKB-bedrijven te ondersteunen misschien wel goed zijn, maar hopen we dat ze op tijd komen. Het is onzeker wat er nog op de bedrijven af gaat komen. Als het rustiger is op de weg, neemt het aantal schades eenvoudigweg af.”

Sombere verwachtingen

Op basis van een enquête onder haar leden schetst Focwa een somber beeld van de toekomst voor schadeherstelbedrijven. Ze verwachten 30 procent minder omzet de komende drie weken en 50 procent minder omzet na 6 april. De bedrijven verwachten pas na het tweede kwartaal weer 100 procent operationeel te zijn. De meeste bedrijven ondervinden nu al hinder bij de levering van onderdelen, lakken zijn nog wel in voldoende mate voorradig. Voorts verwachten de meeste bedrijven op de een of andere manier gebruik te zullen moeten maken van noodmaatregelen die het kabinet heeft afgekondigd.

Veerkracht

Het is niet alles zwaarmoedigheid wat de klok slaat. Femke Teeling ziet ook lichtpuntjes. “Het is op dit moment lastig in de sector. Maar als ik ondernemers spreek, merk ik ook dat ze veerkrachtig zijn en creatief zoeken naar oplossingen. Samen met elkaar komen we ook hier doorheen. Ik vind het daarom ook essentieel om nu al na te denken over de situatie die zich na deze crisis aandient. Want ook dan willen we gezonde bedrijven met gemotiveerde ondernemers en goede vakmannen en -vrouwen. Ik roep onze leden dan ook op om volop in te zetten op het behoud van het personeel. Samen met ons O&O-fonds (OOC) onderzoeken we op dit moment de mogelijkheden om schadeherstelbedrijven in deze uitdaging te ondersteunen.”

Tags: , ,

Ook VDL Nedcar komt stil te…The Tire Cologne jaar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties