bekeken: 6013 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,77)

Roggeveen met stip op 12 in top 100

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 oktober 2016, 08:41

Leestijd: 2 minuten

In de vierde editie van Autoweeks top 100 van mensen met de meeste invloed op de uiteindelijke verkooplijsten staat voor het eerst ook voormalig Sator-topman Adriaan Roggeveen. Hij komt met stip binnen op de twaalfde positie en wordt omschreven als “de ongekroonde koning van de Nederlandse automotive aftermarket.”

Dat Roggeveen de afgelopen drie afleveringen ontbrak op het appèl komt doordat Autoweek de autoschadewereld en de verzekeraars buiten beschouwing laat, net als de onderdelenhandel voor de aftermarket. Hoewel het ook in dit deel van de branche bepaald niet ontbreekt aan capabele mensen op strategische posities, staan de sectoren naar de mening van het autoblad te ver af van het publiek om interessant te zijn voor de top 100-lijst.

Roggeveen echter zit ook, in de functie van commissaris, aan tafel bij Stern, ’s lands grootste autodealer. “Precies de opening die hij nodig had om op deze lijst te komen, waarna meteen zijn hele gewicht in de sector gaat meetellen.” Hoewel Roggeveen bij Sator niet langer CEO is, vervult hij er nog immer een rol als woordvoerder en adviseur, “waardoor zijn aanzien in de complete sector nog altijd enorm is.”

In de lijst maakt ook Gerard ten Buuren zijn debuut. De begin dit jaar aangetreden voorzitter van de onafhankelijke autobedrijven staat op 92, heeft veel ervaring in de autosector en volgde Theo Fledderus op, “die niet veel heeft klaargespeeld.” Twee plekken verder staat – voor het eerst – RDC-directeur René Louter, voorheen actief bij schadeketen ASN. Eveneens nieuw, op 84, vinden we Robert Sinke, CEO a.i. van Profile International. Op 64 (gezakt van 40) prijkt Martin Post, algemeen directeur van Kwik-Fit, dat “hard moet vechten in de competitieve markt.”

Kanttekening

Verder positioneert Autoweek de naar Bosch Duitsland vertrokken Mans Verstijnen op 61 (eerst: 67) en Ton Vestering (DGA van dataprovider VWE) op 56 (eerst: 54). Met als kanttekening dat het, “nu big data op een andere schaal komt opzetten, de vraag is of VWE dat kan bijbenen.” Christien – Vakgarage – den Uil bezet plek 49 (komend van 51). “De keten zit in Nederland zo’n beetje aan zijn max en heeft dat mede aan Den Uil te danken. Het oog is inmiddels op België gericht.” Van vier naar vijf zakte Stern-CEO Henk van der Kwast. Naast veel dealerschappen heeft de beursgenoteerde onderneming haar eigen tak voor schadeherstel en Sternpoint (universeel onderhoud).

Op 1 staat overigens Wim van der Leegte, de eind dit jaar stoppende eigenaar van de VDL Groep, die de scepter zwaait over onder meer VDL Nedcar.

Tags: , , , , , , , ,

Car Reminder app voor oudere…Opsteker voor ceo Volkswagen
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties