bekeken: 1480 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Rond 2022 wereldwijd helft voertuigen connected

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 19 juni 2017, 12:06

Leestijd: 1 minuut

Volgens het Britse onderzoeksbureau Juniper Research zal over vijf jaar de helft van alle particuliere personenwagens minstens één voorziening hebben op het gebied van connectiviteit. Denk daarbij aan telematica, commerciële diensten en V2X-communicatie (voertuigen onderling of voertuig met  infrastructuur in de directe omgeving).

De studie leert verder dat de bijbehorende omzet zal groeien van ruim achttien miljard dollar in 2017 naar bijna vijftig miljard dollar over vijf jaar. Dat betekent een jaarlijkse aanwas van componenten voor connectiviteit ter hoogte van 21,6 procent. De belangrijkste aanjagers voor deze groei komt van de (auto-)industrie zelf, netwerkexploitanten en V2X-diensten.

Nieuwe diensten

Juniper Research deed onderzoek in Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de USA. Daarbij werd gekeken naar de stand van zaken én plannen bij OEM’s,  aftermarket telematica-industrie, in-vehicle infotainment en telematica bij verzekeraars. Voor de ontwikkeling van nieuwe diensten als slim parkeren, tolwegbetaling en geautomatiseerd afrekenen van brandstof zijn volgens het bureau niet alleen inspanningen door de autofabrikant zelf nodig. Ook de publiek-private samenwerking en investeringen door andere belanghebbenden zijn minstens zo belangrijk.

Nieuwe concurrentie

Daarnaast ontstaat volgens onderzoeker Sam Barker als gevolg van oprukkende telematica een nieuwe vorm van concurrentie tussen autofabrikanten. “Meer en meer zullen ze de strijd aangaan op het niveau van slimme diensten die hun producten in huis hebben. Voor de bestuurder zal dat aspect snel belangrijker worden dan de eigenlijke rijprestaties van het voertuig.”

Tags: , , ,

De auto als geluksmachineConsument: zelfrijdende auto…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties