bekeken: 642 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Samenwerking EDGe Mobility en VER

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 24 februari 2020, 15:28

Leestijd: 2 minuten

EDGe Mobility, een initiatief van Innovam en dochteronderneming Autoniveau, is een samenwerking gestart met de Vereniging Elektrische Rijders.

EDGe Mobility verenigt de ondernemers die actief zijn in reparatie en onderhoud van elektrische auto’s; de VER verenigt gebruikers van elektrische mobiliteit en voorziet hen van informatie. Eerder al sloot VER ook samenwerkingen met E-drivers en met EV Database.

Tot het werk van EDGe Mobility hoort onder meer het verzorgen van opleidingen, diagnose op afstand en certificering van bedrijven. EDGe Mobility kent sterren toe voor de mate waarin binnen een aangesloten bedrijf kennis en faciliteiten aanwezig zijn.

Koos Burgman is bestuurslid van de VER en legt uit waaruit de samenwerking bestaat: “Wij informeren onze leden over die bedrijven die EDGe Mobility heeft gecertificeerd. Als tegenprestatie bieden wij die bedrijven de mogelijkheid om aan hun klanten een jaar lang een lidmaatschap van onze vereniging geven. Na dat jaar kunnen zij zelf beslissen of ze lid willen blijven.”

De VER lobbyt in Den Haag voor onder meer een betere laadinfrastructuur en fiscale voordelen, ook voor particulieren, die elektrisch willen rijden. “Daarnaast organiseren we bijeenkomsten, cursussen en hebben we een helpdesk waar geïnteresseerden met hun vragen terecht kunnen en waar ze binnen 24 uur antwoord krijgen.”

Wintersport

Zo is ook Burgman de klacht niet onbekend dat het op weg naar de wintersport (of op de terugweg) zo lang wachten is op een plekje bij een laadpaal. (Een filmpje daarvan is onder meer te zien op de Facebook-pagina van Aftersales Magazine. Koos Burgman relativeert de situatie: “Ach, dat viel allemaal erg mee, he! Terug van de wintersport staan bij gewone tankstations ook lange files. Dat is geen nieuws, maar als ze bij een laadstation staan wel. Bovendien waren er ook laadstations waar lang niet alle capaciteit gebruikt werd, waar je meteen terecht kon.”

Foto: Innovam-directeur Leo Fransen (links) bezegelt de samenwerking van EDGe Mobility en VER door Koos Burgman de hand te schudden. Uiterst rechts: Dirk van den Blink, secretaris VER.

AAG neemt twee…Nijboer zegt Suzuki op, verder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties