bekeken: 1113 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Samenwerking Tomtom met Delphi en Denso

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 4 januari 2019, 15:00

Leestijd: < 1 minuut

Tomtom gaat samenwerken met Delphi Technologies en Denso, in twee verschillende projecten. Voor beide partners vormen de gedetailleerde kaartgegevens van de navigatie-expert de aanleiding om samen op te trekken.

De deal is goed nieuws voor Tomtom, vorig jaar nog geplaagd door de afhakende OE-partners Volvo, Renault, Nissan en Mitsubishi. Zij prefereerden voor hun navigatiedienst voortaan Android van Google.

Delphi is bezig met een systeem om voertuigen intelligenter aan te drijven en ze daardoor energiezuiniger te maken. Dankzij de Tomtom-data ‘ziet’ een voertuig het verdere verloop van wegen (bochten, heuvels) en of er snelheidsbeperkingen aan zitten te komen. Optimaal gebruik van dergelijke informatie kan resulteren in een lager verbruik. Ook de verkeersveiligheid is ermee gebaat.

Autonoom rijden

Met onderdelenleverancier c.q. -ontwikkelaar Denso gaat Tomtom kaartgegevens koppelen aan het in aanbouw zijnde softwareplatform van de Japanners voor zelfrijdende auto’s. De sensorgegevens van Denso’s camera’s, lasers en lidars zijn voor Tomtom van nut om zijn high definition wegenkaarten verder te verbeteren. HD-mapping speelt een sleutelrol bij de toepassing van opeenvolgende niveaus van autonoom rijden (ADAS). In reactie op de bekendmaking steeg vandaag de koers van het aandeel Tomtom aan de beurs van Amsterdam 2 procent.

Tags: , , , , , , , ,

ABS Splinter neemt ABS De Laat…Kosten auto stijgen net zo…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties