bekeken: 1408 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Samenwerking VOC en Automotive College

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 15 februari 2019, 15:28

Leestijd: < 1 minuut

Stichting Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) en ROC Midden Nederland gaan samen het praktijkonderwijs voor BBL-leerlingen verzorgen.

De samenwerking vond al plaats sinds juli 2016 voor mbo-opleiding AST op niveau 3. “We werken nu met ROC’s in het noorden, zuiden en midden van Nederland”, aldus VOC-directeur Yolande van Doornspeek. “Op deze manier is de opleiding dus regionaal toegankelijk voor iedereen.”

Praktijklessen

De BBL-opleiding (Beroepsbegeleidende Leerweg) in de carrosserietechniek is sterk praktijkgericht. De theorielessen worden verzorgd door het ROC; de praktijklessen zijn in handen van VOC. Deze worden gegeven in de Vakcentra van VOC in Boxtel, Nieuwegein en Assen. “Door het intensieve onderwijsprogramma kan de leerling de leerstof sneller toepassen in de praktijk”, licht Van Doornspeek toe. “De studenten worden opgeleid met de nieuwste technieken. Daardoor spelen ze tijdens hun opleiding al een waardevolle rol binnen hun leerbedrijf. De student is dus eerder en breder inzetbaar.” Directeur, Ruud van Diemen, van ROC Midden Nederland bevestigt dit. “Als MBO-instelling zijn we altijd op zoek naar initiatieven die een bijdrage leveren waar het werkveld echt iets aan heeft. Het is prettig dat we hier met VOC snel en flexibel in kunnen optrekken.”

Erkend leerbedrijf

BBL-studenten volgen het praktijkgedeelte van de opleiding binnen een bedrijf in de autoherstelbranche. Om BBL-studenten te mogen opleiden moet dat bedrijf echter wel een door SBB ‘erkend leerbedrijf’ zijn. De praktische begeleiding van de studenten is in handen van de praktijkopleider, die werkzaam is bij het leerbedrijf.

Tags: , , ,

Lexus opnieuw meest…Stern onderhandelt met ALD…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties