bekeken: 2041 x
Waardeer dit artikel:
144 votes, average: 2,68 out of 5144 votes, average: 2,68 out of 5144 votes, average: 2,68 out of 5144 votes, average: 2,68 out of 5144 votes, average: 2,68 out of 5
(2,68)
(Inloggen is vereist)

‘Samsung wil (delen van) Magneti Marelli’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 3 augustus 2016, 12:00

Leestijd: 1 minuut

Samsung is in vergevorderde gesprekken met Fiat Chrysler Automobiles om enkele dan wel alle activiteiten van toeleverancier Magneti Marelli over te nemen. Persbureau Bloomberg meldt dat op basis van bronnen dicht bij de onderhandelingen.

De interesse van de Zuid-Koreaanse elektronicareus geldt met name voor verlichting, in-car entertainment en telematica. Maar ook een volledige acquisitie van Magneti Marelli behoort tot de opties. De deal zou goed zijn voor een bedrag van ruim drie miljard dollar. De intentie is volgens de bron van het persbureau om nog dit jaar de transactie af te ronden. Wordt het inderdaad een algehele overname, dan zou het de grootste deal van Samsung zijn buiten eigen land.

Onlogisch is de interesse niet. Vice-voorzitter Lee Jae Yong van de raad van bestuur is bezig met een transformatie van het concern. Met aan- en verkopen wil hij het talloze takken bestaande Samsung afslanken en de afhankelijkheid van consumentenelektronica beperken. Een uitstapje naar de automotive sector, meer in het bijzonder die van toeleveranciers, zou een probaat middel kunnen zijn.

Ongetwijfeld kijkt Lee met een schuin oog naar de groeiende interesse van techgiganten als Google, Apple en de Chinese zoekmachine Baidu in de autowereld. Volgens Bloomberg is de oorlogskas van Samsung goed gevuld: er zou meer dan zeventig miljard dollar in zitten. Eind vorig jaar formeerde het conglomeraat een intern team dat zich gaat richten op autocomponenten, in-car entertainment en autonoom rijden. In dat verband zijn andere takken van de onderneming (batterijen, software) ingeschakeld.

Tags: , , , ,

ZF koopt belang in…Koskamp opent elfde vestiging
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties