fbpx
bekeken: 1839 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,60)

Schadegarant start medio 2017 met nieuw model

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 19 december 2016, 10:10

Leestijd: < 1 minuut

Schadegarant zal medio volgend jaar met een nieuw samenwerkingsmodel gaan starten waarbij opdrachtdifferentiatie zal worden toegepast. Dit leidt tot een opdeling met drie functies: distributiefunctie, herstelfunctie cosmetisch en herstelfunctie niet cosmetisch.

Zo laat Schadegarant haar aangesloten herstelnetwerk weten. De herstelbedrijven die vanaf medio 2017 deel uitmaken van het nieuwe herstelnetwerk van Schadegarant moeten rekening houden met die opdeling. De drie verschillende functies hebben ieder hun eigen verantwoordelijkheden, maar kunnen ook gecombineerd worden. Het combineren van meerdere functies binnen één bedrijf betekent dat er meerdere samenwerkingsovereenkomsten met Schadegarant zullen worden gesloten. Een bedrijf kan minimaal één tot drie overeenkomsten sluiten.

Om onderscheid te maken tussen cosmetische en niet cosmetische schadegevallen, wordt gestart in het eerste contractjaar met een aantal criteria om cosmetische schade af te bakenen.  Schadegarant biedt bedrijven die kiezen voor twee samenwerkingsovereenkomsten in de herstelfunctie (cosmetische en niet cosmetische schade) de mogelijkheid om in de online selectieprocedure twee sets aan voorwaarden te offreren.

Ook wordt de term ‘regierol’ geïntroduceerd. Dit betekent dat alle verzekerden bij Schadegarant te allen tijden moeten worden geholpen in geval van autoschade bij een aangesloten herstelbedrijf. Het uitvoeren van de regierol is volgens Schadegarant doorslaggevend voor het succes van het nieuwe samenwerkingsmodel. De regierol betekent dat het herstelbedrijf de verantwoordelijkheid heeft de aangeboden schade te controleren (via de groene kaart).

Tags: ,

BMW en Daimler samen in…LKQ verkoopt OE glasproductie
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties