bekeken: 10064 x
Waardeer dit artikel:
645 votes, average: 2,65 out of 5645 votes, average: 2,65 out of 5645 votes, average: 2,65 out of 5645 votes, average: 2,65 out of 5645 votes, average: 2,65 out of 5
(2,65)
(Inloggen is vereist)

Schadegarant stopt alle contracten eind 2015

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 oktober 2014, 08:00

Leestijd: 1 minuut

Schadegarant gaat op 31 december 2015 alle contracten beëindigen met schadeherstellers, géén uitgezonderd. Schadegarant voelt zich genoodzaakt voor een kleiner netwerk te kiezen door de dynamiek in de verzekerings- en schadewereld.

Schadegarant heeft besloten tot deze strategische heroriëntatie, mede vanuit de wetenschap dat schades in de toekomst sterk zullen afnemen. Dat noopt verzekeraars tot het maken van keuzes, aldus Schadegarant, dat stuurt namens veertien verzekeraars.

Andere aanleiding voor dit besluit is het eigen onderzoek dat Schadegarant liet uitvoeren door SEO Economisch Onderzoek. De samenwerkingsovereenkomsten ‘nieuwe stijl’ worden uiterlijk 1 juli 2015 duidelijk, maar vast staat al wel dat Schadegarant (zoals nu ook het geval is) individuele overeenkomsten aangaat en expliciet niet kiest voor mantelovereenkomsten met schadeherstelketens.

Kleiner netwerk

“Het bestaande netwerk was het meest wijdvertakte en fijnmazige netwerk van ons land, maar de huidige en toekomstige ontwikkelingen vragen om een heel nieuw, kleiner netwerk dat klaar is voor herstel van schades van de toekomst”, aldus Johan Schoonhoven, directeur Schade- en Glasgarant.

Het is nog maar even geleden dat een andere grote opdrachtgever, Achmea, zorgde voor de nodige commotie in de branche. Recent kondigde Achmea aan zo nodig een accountantsverklaring op te eisen om zeker te zijn van het laagste tarief. Focwa kreeg veel vragen van leden wat hiermee te doen en laat weten dat ondernemers daar zelf een keuze in moeten maken.

Lees hier het complete verhaal >>

Automotive Insiders bespreekt op 11 november de jongste ontwikkelingen in de schadebranche. Nog niet ingeschreven? Bekijk het programma en schrijf alsnog in.

Tags: , , , , ,

AVN Group breidt uit naar…Franse automerken adverteren…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties