fbpx
bekeken: 1596 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Schadeherstel terwijl u slaapt

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 4 november 2020, 14:35

Leestijd: 2 minuten

Valet, het schadeherstellabel van Leseman Car Care, heeft vorige week een nieuwe dienst gelanceerd: overnight repair: nachtelijk schadeherstel, waarbij de schadeauto aan het eind van de dag wordt opgehaald bij de berijder, dezelfde nacht hersteld en de volgende ochtend vroeg weer afgeleverd.

Valet biedt de service tot nu toe alleen nog in Brabant, waar Leseman drie vestigingen heeft: in Tilburg, Breda en Oisterwijk. Valet wil de service de komende maanden uitrollen naar een landelijke dekking. Productmanager Rob van Nuenen: “In februari 2021 starten we in Utrecht met een nieuw schadecentrum, opgericht door Leseman Car Care in samenwerking met Valet. Leseman Car Care gaat zich daar voornamelijk richten op de reconditionering van auto’s die weer in de verkoop gaan, terwijl Valet echt bedoeld is voor regulier schadeherstel. Dat is een wat groter schadecentrum, waardoor we ook beduidend meer capaciteit hebben en ook ruimere werktijden kunnen hanteren.”

Valet biedt overnight repair voor de werkzaamheden die in een tijdsbestek van acht uur uitgevoerd kunnen worden, inclusief voorbewerking en droogtijd. Rob van Nuenen: “De haal- en brengservice bieden we ook voor grotere schades, waarbij bijvoorbeeld gericht moet worden. Die zijn natuurlijk niet in een nacht klaar, maar cosmetische schades wel. Daar zijn onze processen en centra volledig op ingericht.”

Sommige auto’s worden met trailers opgehaald in één keer afgeleverd bij het schadeherstelcentrum. Daarnaast werkt Valet met een team van zogenoemde hikers, die ook enkele auto’s ophalen en die naar het schadecentrum rijden. “Dat doen we over een afstand van maximaal vijftig kilometer, omdat we niet te ver willen rijden met klantauto’s.”

Meer centra

Er zijn al plannen om later in 2021 ook dergelijke schadecentra te openen in Drenthe en Noord-Holland, om die gewenste landelijke dekking te kunnen bieden. Rob van Nuenen: “We hebben nu bijvoorbeeld een leasemaatschappij uit Zwolle als klant. Daar halen en brengen we de auto’s nu nog van om ze in Brabant te herstellen, maar straks met een vestiging in Drenthe scheelt dat natuurlijk enorm in vervoer en tijd.”

De overnight repair van Valet is met name voor berijders, maar ook voor leasemaatschappijen, verzekeraars, fleetowners en dealerholdings, die nu geen vervangend vervoer hoeven in te zetten.

Coolblue start verkoop en…Nieuw versus occasion
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties