CED neemt Franse Eurexo over

Schademanagementbedrijf CED neemt de Franse branchegenoot Eurexo over. François Goffinet, sinds 2018 werkzaam bij CED als chief operations officer, gaat de Europese tak van CED leiden.

Het Franse Eurexo – sinds 1997 onderdeel van de Groupe Prunay –  heeft net als CED schadeafhandeling en -management als corebusiness, met name in de mobiliteitssector. Het bedrijf omvat 730 medewerkers, verspreid over 44 locaties op het Franse vasteland en overzeese gebiedsdelen.

Complementair

In 2018 werd investeringsmaatschappij BlackFin Capital Partners de nieuwe aandeelhouder van CED. Door de overname van Eurexo ontstaat er een sterk bedrijf met 1900 medewerkers in 13 landen en een gezamenlijke omzet van 200 miljoen euro. “Niet alleen de geografische spreiding en dienstverlening van beide bedrijven zijn complementair”, zegt de nieuwe ceo François Goffinet hierover. “We staan ook in organisatiecultuur dicht bij elkaar, met klanttevredenheid en innovatie als belangrijke drivers.”

Consolidatie

Het samenvoegen van de klantenportefeuilles van Eurexo en CED komt voort uit de consolidatie die in de verzekeringssector gaande is. “Door deze bundeling van krachten en met onze stevige basis in Nederland, België, Spanje én Frankrijk zal CED van grote waarde zijn voor onze huidige en toekomstige klanten”, aldus Goffinet. 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.