Consumentenbond sluit aan bij ADAS Alliantie

De ADAS Alliantie, een brede alliantie van zo’n zestig publieke en private organisaties die zich inzetten voor het veilige gebruik van geavanceerde rijhulpsystemen, heeft de steun gekregen van de Consumentenbond.

Het onlangs geïntroduceerde ADAS Woordenboek is een belangrijk instrument om bepaalde begrippen en de werking van ADAS duidelijk te maken aan consumenten. De Consumentenbond ziet daarin ook voor de eigen organisatie een belangrijke rol weggelegd. “We kunnen consumenten via onze eigen kanalen heel goed informeren over het nut en de mogelijkheden van verschillende ADAS”, zegt Ronald Vroman, automotive expert van de Consumentenbond.

Aanbod

“Ook gaan we in de toekomst op onze website aangeven met welke ADAS bepaalde automodellen standaard of optioneel geleverd worden en publiceren we testresultaten van Euro NCAP. Zo worden consumenten beter geïnformeerd over kwaliteitsverschillen in het aanbod en fabrikanten aangemoedigd om ADAS te verbeteren.”

Onderzocht wordt nog of er bijvoorbeeld in samenwerking met andere deelnemers uit de alliantie ADAS trainingen kunnen worden aangeboden aan leden. “Het spreekt voor zich dat ook wij in al onze communicatie zoveel mogelijk de termen uit het ADAS Woordenboek gebruiken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2363 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *