Focwa op bezoek bij achterban

Tijdens dertien bijeenkomsten, verspreid over het land, wil Focwa de dialoog aangaan met zijn leden. Doel is samen te zoeken naar concrete oplossingen voor de behoeften van de leden. Een vergelijkbaar rondje deed de brancheorganisatie al met stakeholders.

De nieuwe reeks bijpraatsessies vindt plaats onder de noemer Focwa Café. In een toelichting zegt de organisatie: ‘Waar worden vaak goede gesprekken gevoerd? Waar ontstaan vaak de beste ideeën? Juist ja, aan de bar!’. Reden voor Focwa haar leden “te trakteren op een biertje, bij hen in de buurt.” Nadrukkelijk geeft ze aan dat geen sprake is van een voorgekookte agenda van bovenaf: de inhoud van de ontmoetingsmomenten is volledig afhankelijk van de input van de aanwezige leden. De eerste bijeenkomst vindt plaats in Rotterdam (31 mei), gevolgd door Nieuw-Vennep (1 juni), Irnsum  (8 juni), Zeist (13 juni), Zwolle (15 juni), Loo (20 juni), Roermond (22 juni), Mariaheide (5 september), Peize (7 september), Linschoten (13 september), Wormer (14 september), Wouw (20  september) en Boekelo (21 september). Overigens hield Bovag Schadeherstelbedrijven eind vorig jaar in den lande zeven informatiebijeenkomsten. Aanleiding was de destijds net opgerichte eigen afdeling.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †