Innovam opent trainingslocatie schadeherstel

Maandag 1 november heeft Innovam de nieuwe trainingslocatie voor schadeherstelopleidingen in Nieuwegein in gebruik genomen. Met de opleidingen wil Innovam vooral, in samenwerking met zijn partners, waaronder enkele grote schadeherstelketens, die opleidingen aanbieden waar vanuit de markt vraag naar is.

“We springen op een rijdende wagen”, legt manager Rutger Huijsman uit. “Uiteindelijk willen we een volwaardig programma voor schadeherstel aanbieden, dus ook inclusief het gewone spuit- en plaatwerk.”

Frontoffice professional

Innovam maakte in mei bekend te willen starten met eigen opleidingen op het gebied van autoschadeherstel. Een halfjaar later gaan die dan daadwerkelijk van start, onder meer met een opleiding voor frontoffice professional. Rutger Huijsman: “Het is een opleiding voor de duur van zes maanden, bestaande uit veertien modules, waar vier praktijkdagen bij zitten. Daarnaast vindt de opleiding plaats met gebruik van webinars en e-learning, want we willen niet alleen de modernste schadehersteltechnieken overdragen, maar dat ook doen via een moderne manier van opleiden. De opleiding tot frontoffice professional bereidt de receptiemedewerker voor op alles wat er de komende tijd op het schadeherstelbedrijf afkomt, zodat er een goede intake plaatsvindt en het schadeherstelbedrijf zo goed als mogelijk is voorbereid op het werk dat binnenkomt.”

AST 3

Daarnaast zijn de trainingen voor het AST 3-niveua al via de webshop te boeken. Ook deze trainingen worden aangeboden in een combinatie van online waar het kan en in de praktijk waar dat nodig is. Huijsman: “Er wordt tegenwoordig wel veel gesproken over niveau 4 schadeherstel, als zou iedere schadehersteller dat niveau moet hebben, maar binnen niveau 3 is nog heel veel winst te behalen, als we alle huidige AST’ers daarin mee kunnen krijgen. Vergeet niet: kalibratie van voertuigelektronica na schadeherstel is gewoon niveau 3.”

Locaties

De opleidingen worden nu nog gegeven vanuit de hoofdlocatie van Innovam in Nieuwegein, maar Innovam heeft ook elders in het land trainingslocaties. Het is de bedoeling dat ook schadeherstelopleidingen op termijn op meerdere locaties verzorgd worden. Dat heeft ook te maken met de kosten van investeringen in onder meer apparatuur. Zo staat er in Nieuwegein de modernste No Touch-uitlijnbank, waar zonder wielklemmen alle wielstanden die voor schadeherstel belangrijk zijn gemeten kunnen worden. “We willen je wel eerst uitleggen hoe uitlijnen werkt op de ‘oude’ manier met meetkoppen zodat je straks niet alleen een rapport kunt lezen, maar je ook echt begrijpt hoe het tot stand is gekomen”, aldus Rutger Huijsman.

Ook zijn er met meerdere kalibratiesets aanwezig. “Niet in elke werkplaats wordt er met hetzelfde merk gewerkt. We willen graag een zo waarheidsgetrouwe situatie creëren voor onze deelnemers.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *