Omzet AkzoNobel plust 16 procent in Q1

Met een omzet die 16 procent hoger was in constante valuta’s sluit AkzoNobel het eerste kwartaal aanzienlijk beter af dan in 2020. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2019, toen van Covid-19 nog geen sprake was, was de omzet 10 procent hoger.

Het bedrijfsresultaat steeg met maar liefst 62 procent naar 303 miljoen euro (187 miljoen in 2020). De winstgevendheid vertaalde zich voor de aandeelhouders naar een winst per aandeel van 1,15 euro, wat 95 procent hoger lag dan in 2020.

Ceo Thierry Vanlancker in een toelichting op de kwartaalcijfers: “We hebben een zeer sterk kwartaal achter de rug, dat werd gekenmerkt door 16 procent groei en een hogere winstgevendheid. Het is bemoedigend om te zien hoe we vanuit onze succesvolle 15 by 20-ambitie nu een krachtige start kennen dankzij onze nieuwe Grow & Deliver-strategie, die nu al een positief effect heeft op de resultaten.”

Grondstoffen

Vanlancker waarschuwt wel voor de toekomst: “De aanhoudende problemen op het gebied van grondstoffen zijn in de hele industrie een uitdaging die continu onze aandacht vraagt. Ik ben bijzonder trots op de manier waarop onze teams erin slagen onze klanten te blijven bedienen, ondanks de aanzienlijke verstoring van de markt. We zullen ons blijven concentreren op het compenseren van de grondstofkosten met prijsinitiatieven en kostendiscipline. Zo kunnen we de storm het hoofd bieden en verder werken aan ons sterke fundament voor groei.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.