Ook Mazda-garantie bij Focwa-bedrijven

Focwa breidt het portfolio merkgarantiebewijzen uit met dat van Mazda. Focwa-bedrijven mogen voortaan bij een schadereparatie een Mazda-garantiebewijs afgeven. Ze moeten dan wel beschikken over het Mazda erkend reparateurschap.

Het garantiebewijs is vooral van waarde voor de consument. Die beschikt daarmee over het bewijs dat zijn schade kwalitatief goed is hersteld, volgens fabrieksnormen, met gebruik van originele onderdelen en met vier jaar garantie.

Samenwerking

Focwa startte de uitgifte van de digitale merkgarantiebewijzen in juni 2016. Deze wordt mogelijk gemaakt dankzij samenwerkingen met ABZ-dochter Solera, Rai Vereniging en de importeurs. Behalve voor Mazda kunnen Focwa-bedrijven, mits merkerkend, ook merkgarantiebewijzen uitgeven voor Audi, Hyundai, Nissan, Opel, Renault, Seat, Skoda, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens. Focwa schadeherstellers met merkerkenning kunnen digitale merkgarantiebewijzen genereren met het digitale paspoort van ABZ. Ook het dealernetwerk heeft toegang tot de applicatie. Zij kunnen de gegenereerde digitale merkgarantiebewijzen van hun samenwerkende merkerkende schadeherstelbedrijven inzien en uitreiken aan hun klanten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters