Voorspellen van ongevallen

Een consortium, onder leiding van Ford, is bezig een techniek te ontwikkelen die op basis van gegevens uit connected voertuigen helpt te voorspellen wanneer een ongeval kan plaatsvinden, om dit vervolgens te voorkomen.

De tool maakt gebruik van data uit connected voertuigen, slimme sensoren langs de weg en gegevens van lokale autoriteiten om waarschijnlijke locaties voor een ongeval in kaart te kunnen brengen. De tool zou steden kunnen helpen preventief op te treden bij wegen en kruispunten die de grootste risico’s voor weggebruikers vormen.

Verkeersveiligheid

Ford werkt voor de zogenoemde Data-Driven Road Safety Tool samen met partners waaronder de Oxfordshire County Council, sensorenspecialist Vivacity Labs en Britse wetenschappers. Het doel is een instrument te ontwikkelen waarvan uiteindelijk steden en weggebruikers over de hele wereld van kunnen profiteren.

Projectleider Jon Scott van Ford: “Binnenkort zal elke nieuwe auto een connected auto zijn en we zien dit als een kans om verkeersincidenten te verminderen en op een significante manier levens te redden. Door samen te werken met toonaangevende innovators, experts en academici – en met de steun van Innovate UK – geloven we echt dat we de mobiliteit van miljoenen mensen over de hele wereld kunnen helpen verbeteren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.