Verzekeraar moet ook in de spiegel kijken

Op het Nationaal Schadecongres (10 september) geeft Arno Onink (Trend-RX) een sneak preview van een uitgebreid onderzoek naar de slechte resultaten in de autoverzekeringsbranche. De uitkomsten van Oninks marktanalyse zijn zeker ook relevant voor de schadesector.

Met name WA-verzekeringen geven jaar in jaar uit bedroevende financiële resultaten te zien. Bij zijn onderzoek keek Onink zowel naar ontwikkelingen in de autobranche zelf als naar de dynamiek binnen de verzekeringssector. Het rapport bevat een aantal opmerkelijke conclusies, stelt de organisatie.

De prijs van kwaliteit

Het congres draagt de naam ‘De prijs van kwaliteit’ en stelt de vraag welk prijskaartje anno 2019 goed schadeherstel mag of moet hebben. Overigens is de locatie gewijzigd, om tegemoet te komen aan de grote belangstelling. Het evenement vindt nu plaats in De Tinfabriek in Naarden (10 september, ontvangst 14.00 uur, start 15.00 uur). Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *