bekeken: 2565 x
Waardeer dit artikel:
331 votes, average: 2,54 out of 5331 votes, average: 2,54 out of 5331 votes, average: 2,54 out of 5331 votes, average: 2,54 out of 5331 votes, average: 2,54 out of 5
(2,54)
(Inloggen is vereist)

Schadeherstelmeester op 115 locaties

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 2 mei 2016, 13:00

Leestijd: 1 minuut

Het eind mei vorig jaar opgerichte netwerk Schadeherstelmeester bestaat inmiddels uit 24 herstelbedrijven en 91 locaties die fungeren als innamepunt. Daarmee zegt de formule een fijnmazig netwerk te bieden, met korte aanrijtijden voor de klanten van haar opdrachtgevers (fleetowners, leasemaatschappijen en verzekeraars).

De gemelde 115 locaties zijn nog niet evenredig verdeeld over het land; met name in Zeeland, Limburg, Groningen, Friesland en Noord-Holland zoekt Schadeherstelmeester nog deelnemers. Verdere groei is wel gewenst maar niet vastgelegd in een eindplaatje. “Het gaat om de juiste deelnemers, niet om de meeste”, zegt projectmanager Bert Noteboom.

De mate van dekking is een van de aspecten in de pilots die Schadeherstelmeester draait met landelijk opererende opdrachtgevers. De eerste proef ging begin vorige maand van start en er zullen dit jaar nog drie volgen. Doel is over en weer met verzekeraars en leasemaatschappijen helder te krijgen hoe de ambitie van de nieuwe formule – complex schadeherstel voor alle merken – in de praktijk gestalte krijgt. Noteboom: “We willen bijvoorbeeld weten hoe het precies zit met vervoerstijden en -kosten. En wat nu per merk en model ‘complex’ is bij schadeherstel.”

Twintig procent

Schadeherstelmeester is een initiatief van de dealergroepen Broekhuis Groep en PGA Nederland en – als derde partner – de Autoschade Herstel Groep. De initiatiefnemers streven naar twintig procent marktaandeel in complexe autoschades vóór eind 2017. Tegen die tijd moet er een landelijk dekkend netwerk liggen voor alle merken.

Op dit moment kan de formule volgens Noteboom de top-20 van alle automerken bedienen. Overigens verzorgen de veelal aan dealers gelieerde vestigingen ook regulier, niet-complex herstelwerk. Op de website www.schadeherstelmeester.nl staan alle aangesloten schadeherstelbedrijven vermeld.

Tags: , , , , , ,

Shell ontwerpt driezitterVernieuwde website Innovam
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties