bekeken: 1813 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Schadevrij rijden door ADAS duurt even

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 19 december 2017, 11:44

Leestijd: 3 minuten

Onder het Allianz Zentrum für Technik (AZT) nabij München bevindt zich het crashcenter van de Duitse verzekeraar. Daar bepalen experts de herstelkosten van nieuwe voertuigen. Maar wat als we ons massaal in automatisch rijdende voertuigen gaan voortbewegen? Is het dan einde schade? En verdwijnt dan het verdienmodel van de verzekeraar?

Voor de antwoorden schoof Aftersales Magazine aan bij Christoph Lauterwasser, sinds 2007 directeur van het AZT. Naast hem Johann Gwehenberger, die in zijn functie van Oberingenieur de afdeling Ongevalsonderzoek aanstuurt. Diverse aanbieders van nieuwe voertuigsnufjes gaven onlangs bij Allianz een demonstratie (foto). Aanleidingen voor het gesprek zijn er bijna dagelijks. ADAS is hot, om het maar zo te zeggen.

Deze analyse is exclusief toegankelijk voor lezers met een Aftersales Plus account.Log in met uw gegevens of vraag een gratis account aan door op de registreer-knop te klikken.


Tags: , , , , , ,

REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties