fbpx
bekeken: 792 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Share Now groeit in Amsterdam met 27 procent

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 15 oktober 2019, 11:43

Leestijd: < 1 minuut

Share Now, ontstaan door het samengaan van Car2go en Drive Now, heeft het aantal gebruikers in Amsterdam dit jaar met 27 procent zien stijgen. In totaal maken nu 80.000 Amsterdammers gebruik van het autodeelplatform.

De stijging is gemeten over de periode januari-augustus. Het aantal ritten is in dezelfde periode toegenomen met 19 procent tot een totaal van 400.000.

Ecosysteem van mobiliteit

Olivier Reppert, ceo van Share Now, licht toe: “Amsterdam is een voorbeeld van hoe stedelijke mobiliteit zich minder richt op het privévoertuig en steeds meer op een divers ‘ecosysteem van mobiliteit’. De groeicijfers laten zien dat flexibel autodelen een steeds belangrijkere rol speelt in het dagelijkse transport van Amsterdammers. Deze ontwikkeling, die we ook in veel andere Europese steden zien, zal onze steden permanent en duurzaam veranderen.”

Hub

Met name de hub die in september 2018 op Schiphol werd geopend blijkt succesvol. Leden van Share Now kunnen een Smart naar Schiphol rijden en deze parkeren in de WTC-parkeergarage. Andersom kunnen zowel zakelijke reizigers als toeristen bij aankomst op Schiphol een deelauto pakken richting de hoofdstad. In vakantiemaand augustus vonden er circa 1500 ritten plaats van en naar de luchthaven.

Tags: , , , ,

Schadepreventie voor…Mobiliteitsorganisaties…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties