bekeken: 446 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

‘Sluiting autofabrieken kost ruim 30 miljard’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 maart 2020, 12:35

Leestijd: 1 minuut

De sluiting van Europese autofabrieken als gevolg van de uitbraak van het coronavirus betekent een omzetverlies voor de auto-industrie van 29,3 miljard pond, omgerekend 31,4 miljard euro.

Dat constateert analist Calum MacRae van Global Data. De analyse is gebaseerd op de Europese productie, die van begin maart tot aan 26 april stil komt te liggen. Volgens Global Data zouden normaal gesproken in deze periode 1,3 miljoen personenauto’s worden geproduceerd, met een gemiddelde nieuwwaarde van 22.000 Britse pond, een kleine 24.000 euro. Tesamen betekent dat een omzetverlies van 31,4 miljard euro.

“Het coronavirus gaat als een zeis door de economie en de sociale samenhang in de wereld en gaat gepaard met niet te becijferen menselijke kosten. Het gevolg is een economische crisis die weinigen verwachtten opnieuw te zullen meemaken na de economische crisis van 2007/2008”, aldus MacRae.

Frontlinie

“De auto-industrie bevindt zich ook nu weer, als belangrijkste economische aanjager, in de frontlinie van de economische crisis. De afgelopen dagen is er nauwelijks een uur voorbijgegaan dat er geen autofabrikant aankondigde de productie te zullen staken. Tot dusver is van 95 van de 103 productiefaciliteiten in Europa bekendgemaakt dat zij de productie zullen terugbrengen of zelfs helemaal staken.”

Tot slot van zijn analyse waarschuwt MacRae dat het geschetste toekomstscenario nog wel eens veel slechter kan uitpakken op de langere termijn, voordat er weer verbetering in zicht komt.

APK Gebrekmonitor publiceert…‘Bij Liqui Moly wordt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties