bekeken: 561 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Snellere droogtijd blanke lak Lesonal

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 22 juli 2019, 12:35

Leestijd: < 1 minuut

Onder de noemer Lesonal 2K Ultra Air Clear introduceert AkzoNobel Vehicle Refinishes een blanke lak waarmee autoschadeherstelbedrijven hun snelheid en efficiëntie kunnen opvoeren. Productiviteit en winstgevendheid hebben er volgens de fabrikant baat bij.

De blanke lak biedt de hersteller de keuze tussen drogen aan de lucht of in de cabine. Beide methoden resulteren in dezelfde glanzende afwerking van hoge kwaliteit. Een direct voordeel is de optimale benutting van spuitcabines. Na vijf minuten uitdamptijd kan het voertuig buiten de cabine aan de lucht laten worden gedroogd, mocht de ruimte nodig zijn voor de volgende reparatie. Zo is er ook minder risico op verontreiniging door stof. Afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de werkplaats en de gekozen verharder is de laag binnen 45 minuten volledig droog.

Droogroute

De droogroute hangt volgens de producent af van de omvang van de reparatie en de spuitcabinecapaciteit. Ook telt de vraag mee wat de gebruiker het belangrijkst vindt: een snelle afronding of lagere energiekosten. De mengverhouding van 1:1 moet zorgen voor een eenvoudig mengproces. De applicatie daarna biedt een dekking in anderhalve laag. Bij reparatie van meerdere panelen is uitdampen niet nodig en kan alles in één keer worden aangebracht. “We zien deze ontwikkeling als een belangrijke mijlpaal voor autoschadeherstelbedrijven die alles uit hun bedrijf willen halen”, zegt Lesonal.

Het prijskaartje dat aan schadeherstel hangt is een van de onderwerpen op het Nationaal Schadecongres, op 10 september.

Tags: , ,

Volvo roept 37.000 diesels…Nieuwe opleiding…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties