bekeken: 1254 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Spandoek bij entree Vredestein voor steun OR

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 juni 2020, 12:58

Leestijd: < 1 minuut

Met een meters breed spandoek heeft de nachtploeg van de Vredestein-fabriek in Enschede de ondernemingsraad een hart onder de riem gestoken. De steunbetuiging bij de entree werd bij het krieken van de dag uitgerold.

De tekst ‘OR you never walk alone’ refereert aan de oplopende spanning in het overleg tussen directie en personeel. Vanmiddag vindt een finale bespreking plaats tussen beide partijen. Centraal staat de vraag hoe er zo’n groot verschil kan zitten tussen de rekensommen van beide partijen. Met name het aantal ontslagen dat volgens de OR c.q. bureau Berenschot (200) en de Apollo-Vredestein-directie (686) nodig is varieert enorm.

Rond de fabriek hebben de afgelopen weken de zelfbenoemde ‘Vredestein Ultra’s’ met behulp van spuitbus en spandoek hun standpunt kenbaar gemaakt. Ook het doek van vanochtend vroeg was van hen afkomstig. Bij een nabijgelegen viaduct werd de schuld van de huidige problemen bij de directie gelegd, getuige de tekst ‘Met een mes in de rug door directiefalen, moeten 686 hun ontslag met bloed betalen.’

Sociaal plan

Afhankelijk van de overleguitkomst worden mogelijke acties belegd bij de fabriek. Kwaad bloed zette afgelopen vrijdag een uitspraak in het Financieele Dagblad van Benoit Ravallant, directeur Europa van Apollo Vredestein. Hij gaf aan dat er financiering is voor een sociaal plan, maar volgens de OR is daarvan pas sprake op voorwaarde dat het personeel afziet van juridische stappen. Kern van het geschil is de vraag welk deel van de productie in Enschede kan blijven en welk deel wordt overgeheveld naar fabrieken in Hongarije en India.

Verzekerde kent inhoud polis…Nieuwe locatiestructuur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties