fbpx
bekeken: 803 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

SPD wil innovatiebonus diesel en benzine

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 18 september 2020, 09:42

Leestijd: < 1 minuut

SPD en IG Metall in Baden-Württemberg eisen dat de federale overheid de stimuleringsmaatregelen uitbreidt met een innovatiebonus voor efficiënte consumptiegoederen, waaronder auto’s met een benzine- of dieselmotor. De maatregel moet een grote toename van werkloosheid in de auto- en toeleveringsindustrie voorkomen.

Dat stellen twee auteurs van respectievelijk de SPD en IG Metall in een gezamenlijke gastbijdrage voor het Duitse krantennetwerk RND. Daarnaast helpt de aankoop van efficiëntere consumptiegoederen de uitstoot van CO2 te verminderen, aldus de auteurs.

Werkloosheid

Hoe hoog de nood is, laten cijfers over de werkloosheid zien. Volgens het federale arbeidsbureau waren er in juli 280.700 mensen werkloos in Baden-Württemberg, aldus het artikel. “Alleen al in Baden-Württemberg zijn bijna 470.000 werknemers afhankelijk van auto’s, in Nedersaksen 250.000.”

De innovatiebonus is volgens de auteurs nodig, omdat bestaande maatregelen, zoals de btw-verlaging, nauwelijks een sturend effect heeft. Bovendien kan de bonus helpen de samenleving te transformeren. “Bijna geen enkel ander land heeft vergelijkbare goede voorwaarden om in het digitale tijdperk een toonaangevende wereldwijde leverancier van klimaatneutrale mobiliteit en ecologische industriële productie te worden.”

CheckHet-tool toont komend…Bij Mahle verdwijnen 7600…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties