bekeken: 3789 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,37)

Start-stop-accutester Midtronics

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 17 januari 2017, 13:00

Leestijd: < 1 minuut

Een wereldprimeur, zo betitelt Midtronics zijn eerste tester van start-stop-accu’s voor de aftermarket. Deze MDX 500 gedoopte tool kan alle bekende traditionele accuvarianten analyseren én de versies voor start-stop. Daarmee komt het bedrijf tegemoet aan een tot nu toe oningevulde behoefte in de vervangingsmarkt.

“Met bestaand equipment voor batterijmanagement kon je weliswaar terecht voor diagnose van reguliere lood-accu’s, gel en AGM. Maar op het gebied van start-stop was er niets beschikbaar – of de resultaten waren onbetrouwbaar”, zegt Midtronics-directeur Sandor de Haan. In die situatie komt nu verandering. De MDX-500 serie beschikt over een algoritme dat door Midtronics is ontwikkeld om ook EFB-batterijen (Enhanced Flooded Battery) onder de loep te nemen.

De fabrikant wijst erop dat accuproblemen de twijfelachtige eer genieten om oorzaak nummer 1 te zijn in pechstatistieken. In 2015 was 35,7% van de noodgedwongen stilstand te herleiden naar dit onderdeel. In de komende vijf jaar zal het aandeel van AGM in nieuwe auto’s stationair blijven op 41%, terwijl het percentage EFB groeit naar 51. De gewone SLI-variant valt verder terug, naar 8% rond 2020.

Midtronics leverde overigens al de MDX-655P start-stop tester. De via de grossierskanalen verkrijgbare MDX-500 echter is de eerste die over de volle breedte van het acculandschap inzetbaar is en ontwikkeld werd voor de werkplaats in de vervangingsmarkt. Elke werkplaats krijgt immers te maken met EFB, stelt Midtronics

Tags: , , , , , , ,

3,18 miljoen voertuigen…Vier finalisten strijden om…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties