fbpx
bekeken: 1035 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Stern en Hedin schorten fusiegesprekken op

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 16 maart 2020, 11:00

Leestijd: < 1 minuut

De fusiebesprekingen tussen Stern Groep en het Zweedse Hedin Automotive zijn vanwege de coronacrisis voor onbepaalde tijd stopgezet. Beide ceo’s hebben afgelopen weekend besloten zich de komende periode te concentreren op de eigen ondernemingen.

“Het al in een vergevorderd stadium verkerende fusieproces wordt opgeschort totdat de invloed van de coronacrisis is uitgewerkt”, meldt Stern. Het Nederlandse mobiliteitsconcern is ervan overtuigd “in een goede positie te verkeren deze crisis het hoofd te kunnen bieden, omdat al geruime tijd is gewerkt aan het verstevigen, flexibiliseren en moderniseren van de onderneming.” Door een aantal desinvesteringen tegen forse boekwinsten in 2019 zou sprake zijn van een sterke balans en liquiditeitspositie Zo besloot Stern vorig jaar tot een investeringsstop, verlaging van de voorraden en diverse verdere kostenbesparingen.

Complementair

Het beursgenoteerde Stern kondigde op 30 januari de fusiegesprekken met Hedin Automotive aan. De combinatie zou sterk complementair zijn op geografisch gebied en de gevoerde automerken. Daarnaast dachten beide partijen samen een leidende rol te kunnen spelen in de verwachte verdere consolidatie van automotive retailers in de eurozone. Stern is al geruime tijd bezig zijn activiteiten te herschikken. Zo verkocht het ruim een jaar geleden zijn leasetak, goed voor een vloot van dertienduizend voertuigen, aan ALD Automotive.

Tags: , , ,

Diesel Emissions Justice daagt…‘Miljoen minder auto’s…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties