fbpx
bekeken: 767 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Stern: goed bestand tegen tegenvallers

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 april 2020, 10:52

Leestijd: < 1 minuut

Hoewel de impact van de coronacrisis op de resultaten bij Stern nog niet volledig in kaart is gebracht, is het mobiliteitsconcern vol vertrouwen. Dat meldt het in een update van de eigen financiën.

Een beeld tot achter de komma is vooralsnog niet te geven. Het wachten is volgens Stern op de doorvertaling van de recente NOW-regeling van de overheid. De basis is echter verstevigd door de in 2019 en begin 2020 gerealiseerde desinvesteringen en kostenbesparingen. De solvabiliteit en de “ruime” liquiditeitspositie zorgen volgens het bedrijf “dat zelfs zeer aanzienlijke tegenvallers kunnen worden opgevangen.”

Bovemij

Van positieve invloed zijn volgens Stern ook de “uitstekende” resultaten van Bovemij over 2019. Het belang dat Stern heeft in de branchedienstverlener (5,06%) zal daardoor in het eerste kwartaal van 2020 een aanzienlijk hogere financiële waardering krijgen. Daarentegen moet het bedrijf een tegenvaller ter grootte van twee ton slikken, in een sinds medio 2016 slepend geschil met het ministerie van Justitie en Veiligheid. Stern diende in 2009-2010 een aanvraag in voor ESF-subsidie. De ingehuurde extern adviseur voor dit traject ging daarbij in de fout. Diens onzorgvuldigheid wordt echter Stern verweten, in zijn rol van opdrachtgever. De zaak wordt afgedaan door 200.000 euro te betalen aan het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Een reservering ter hoogte van dat bedrag is getroffen ten laste van het resultaat 2019.

Tags: , , ,

Tien jaar leaseVDL Nedcar wil begin mei weer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties