fbpx
bekeken: 950 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Stern verkoopt Renault-vestiging Zaandam

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 7 oktober 2020, 09:24

Leestijd: < 1 minuut

Vooruitlopend op de beoogde uitbreiding van de Renault-activiteiten in het zuiden van Nederland verkoopt Stern zijn Renault-activiteiten in Zaandam aan Renault Nieuwendijk. Eind 2018 nam Nieuwendijk ook al de Renault-activiteiten van Stern in Amsterdam over.

Stern heeft zes Renault-vestigingen in Noord-Brabant (Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Oss, Tilburg, Valkenswaard en Veghel). Daarmee neemt het circa 8% van het jaarlijks verkochte landelijk potentieel van het merk Renault voor zijn rekening. Het beursgenoteerde mobiliteitsconcern streeft naar merkclusters in aaneensluitende geografische gebieden, die tussen de tien en twintig procent van het landelijke potentieel vormen.

Renault Nederland

In dat kader zoekt Stern naar mogelijkheden om de Renault-activiteiten in het zuiden van het land verder uit te bouwen. Hierover vindt overleg plaats met importeur Renault Nederland. De Renault-activiteiten van Stern in de regio Groot-Amsterdam zijn de afgelopen twee jaar stapsgewijs afgebouwd: verkoop (eind 2018) van de samengevoegde Renault-activiteiten in Amsterdam aan Renault-dealer Nieuwendijk, samenvoeging (eind 2019) van de activiteiten in Purmerend met die in Zaandam en vervolgens de verkoop aan opnieuw Renault-dealer Nieuwendijk (per 1 december 2020).

Strategie

Autofabrikanten sturen volgens Stern op verschillende wijzen aan op verandering van het distributiemodel. Dat zal leiden tot aanpassing van de rol in de keten voor importeur en dealer. Om die reden is in 2019 SternLease verkocht aan ALD Automotive, werden meerdere dealervestigingen samengevoegd en werden de dealerschappen van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat in Noord-Holland (Heron Auto) verkocht aan Broekhuis. De focus van Stern ligt de komende jaren op digitaliseren, verbeteren van de belangrijkste bedrijfsprocessen en intensiveren van de occasionactiviteiten. Daarnaast richt het bedrijf zijn vizier op merken en vestigingen met de hoogste bijdrage aan het verdienmodel. (foto: Google)

Tags: ,

Arval presenteert…45% ziet EV als oplossing…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties