fbpx
bekeken: 835 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Tegenvaller Continental door handelsoorlog

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 juli 2019, 14:45

Leestijd: < 1 minuut

Continental meldt dat het zijn omzetverwachtingen voor het jaar 2019 heeft verlaagd. De toeleverancier wijst onder meer naar de handelsoorlog tussen de VS en China.

De politieke kwestie speelt al maanden en voorlopig lijkt er geen uitzicht op een spoedige overeenkomst tussen beide kampen. Door het slepende karakter van het conflict heeft de vraag bij autobouwers naar specifieke producten een flinke deuk opgelopen. Concreet noemt de Duitse ondernemer onder meer banden en remsystemen als productgroepen die last hebben van onvoorziene wijzigingen in de vraag.

In de jongste aanpassing van de financiële prognose rekent Continental nu op een wereldwijde jaaromzet van 44 à 45 miljard euro. Dat is vijf procent minder dan eerder was berekend, toen het concern uitging van een stabiele ontwikkeling van de mondiale automarkt. Zowel in Europa als in de VS en China daalt de voertuigproductie. Met zijn nieuwste cijfers staat Continental overigens niet alleen. Ook elders heeft de autosector te maken met flinke tegenvallers door de handelsoorlog. Verschillende autobedrijven, zoals recentelijk Daimler, hebben hun verwachtingen al neerwaarts bijgesteld.

Tags: , ,

Komt de klant straks nog naar…Petronas: klantacties na vijf…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties