fbpx
bekeken: 2415 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Telefonische hulplijn op Problemcar

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 28 augustus 2018, 14:58

Leestijd: 2 minuten

Siem Bijman, eigenaar van de website problemcar.nl, is op proef begonnen met een telefonische autotechnische hulplijn, bemand door merkspecialisten en diagnosebedrijven. Achterliggende gedachte is dat deze experts in staat zijn om de monteur vrijwel direct te helpen om voertuigproblemen snel en efficiënt op te lossen.

Tijdens de tot november lopende pilot kunnen monteurs gratis bellen met de automotive professionals die binnen de hulplijn actief zijn. Hun expertise varieert van turbo tot transmissie en dekt tal van automerken af. De deskundigen zijn voor de buitenwacht te benaderen via een inlog op Problemcar. Met een groene of rode kleur op hun speciale smartphone-app geven ze aan of ze ‘vrij’ zijn, naar gelang de actuele drukte in hun eigen bedrijf.

Direct antwoord

Onderscheidend ten opzichte van bestaande online adviesfora vindt Bijman dat de hulplijn wordt bemand door specialisten. Bovendien geven ze ofwel direct antwoord ofwel melden ze een tijdsblok waarin ze wél kunnen reageren. “Elke garage, universeel of dealerbedrijf krijgt regelmatig auto’s binnen met een probleem waar de monteurs niet uitkomen. Dan is een vraagbaak op internet een eerste stap. Daarna is het echter aan de monteur zelf om het probleem aan te pakken en op te lossen. Vaak begint men een reparatie op basis van wat men in een latere fase leest en hoort. Met onze hulplijn daarentegen kun je eenvoudig rechtstreeks in contact komen met een merkmonteur of diagnosespecialist. Die bovendien, zo blijkt uit de reacties, heel graag een collega wil helpen.”

Verdienmodel

Volgens Bijman hebben zich inmiddels meer dan zeventig experts aangemeld. Van hen hebben er nu ruim dertig een eigen plek op de website. Mocht na de proefperiode blijken dat de hulplijn daadwerkelijk voorziet in een behoefte, dan is uitbreiding met nog meer technisch experts mogelijk. Ook zou er op een nader te bepalen moment een abonnementsvorm c.q. verdienmodel aan gekoppeld kunnen worden, om de hulplijnmonteurs een vergoeding te kunnen geven. Alles wat na aftrek van de kosten overblijft, zou dan via een bepaalde verdeelsleutel onder hen worden verdeeld.“We hebben in ons midden bijvoorbeeld een smart-expert. Hij wordt dagelijks drie keer gebeld door collega’s. Zijn specifieke kennis is vooralsnog gratis, maar er zou op termijn ook voor betaald kunnen worden.”

Tags: , , , , , ,

Joint-venture voor software…Jaco Vink directeur van Inqar
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Ton1942: 19 april 2020 om 17:02

Zijn er geen specialisten die storingen aan beweegbare autodaken kunnen repareren

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties