fbpx
bekeken: 1602 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,71)

Telematica getuige bij ongeval

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 november 2016, 11:36

Leestijd: < 1 minuut

In Zwitserland dient een rechtszaak tegen een autobezitter die, zo blijkt uit het geheugen van de auto, meerdere malen een waarschuwing om te gaan pauzeren negeerde. De bestuurder viel uiteindelijk in slaap en veroorzaakte daardoor een ernstig ongeval.

In de betreffende Mercedes verscheen het koffielampje, dat betekent dat het verstandig is even een stop in te lasten. Daarmee is opnieuw de groeiende rol van ADAS (advanced driver assistance system) aangetoond.

Eerder dit jaar werd in Duitsland een aanrijding aanvankelijk afgedaan als een ernstig ongeval – totdat een advocaat bedacht om het geheugen van de huurauto uit te laten lezen. De met een gerechtelijk bevel verkregen blackboxgegevens wezen toen op langdurig te hard rijden. In Zwitserland staat nu de bestuurder voor de rechter en wordt het een strafzaak. Moderne middenklassers herbergen meer en meer rijveiligheidssystemen à la lane departure (ongemerkt afwijken van de rijbaan/rijrichting). Een lampje, een geluidssignaal of trilling in het stuur geeft aan dat de bestuurder wellicht in slaap dommelt (of niet oplet als hij met de smartphone bezig is). Conclusie: telematica als getuigendeskundige, het zal steeds vaker voorkomen.

Het 5e Nationaal Aftersalescongres gaat nader in op de meest recente ontwikkelingen rond telematica en connected car. Inschrijven kan hier.

Tags: , ,

EC wil scherpere regels TPMSERA Spares in assortiment…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties