bekeken: 1814 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Tesla Model 3 krijgt CCS stekker

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 16 november 2018, 14:27

Leestijd: 1 minuut

Tesla’s Model 3 zal bij zijn debuut in Europa zowel via het eigen Supercharger-netwerk te laden zijn als via snellaadpunten van andere aanbieders. Met dank aan de af fabriek CCS-aansluiting, waardoor een adapter niet nodig is.

Eigenaren van de Model X en Model S zullen die mogelijkheid ook krijgen, maar moeten eerst een  nieuw ontwikkelde Chademo-adapter aanschaffen. Die is overigens bij de Fastned-stations altijd aanwezig.

Tesla gaat zijn belangrijkste Europese Supercharger-stations snel ombouwen, zodat ook daar CCS-stekkers beschikbaar zullen zijn. Dat netwerk omvat nu meer dan 430 locaties, goed voor 3600 plekken. De komst van de Model 3 is voor de fabrikant aanleiding om extra de schouders te zetten onder het eigen netwerk. “We willen infrastructuur beschikbaar hebben voordat onze klanten die  nodig hebben”, zegt Drew Bennett, binnen Tesla verantwoordelijk voor de wereldwijde uitrol van laadfaciliteiten. Overigens zegt Bennett dat de fabrikant onverminderd openstaat voor gesprekken met andere autobouwers om ook hun voertuigen toegang te bieden tot de Tesla-locaties.

Uitrustingen

De Model 3 duikt vanaf deze week op in de Europese verkoopcentra. De definitieve prijzen en uitrustingen worden echter pas in 2019 gecommuniceerd. In de VS zit het aantal uitleveringen op een nieuw piekniveau, maar Europa is volgens het merk wellicht nog lucratiever. De markt voor middenklasse sedans is er dubbel zo groot als die in de VS.

Tags: , , ,

Distributiecentrum Optimal…Autodis-Doyen moeder PHE neemt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties