fbpx
bekeken: 1854 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,69)

Tesla schrapt deal, Trump-effect vermoed

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 januari 2017, 10:26

Leestijd: < 1 minuut

Harde bewijzen zijn niet te leveren, maar opvallend is het wel. Vorige week maandag sprak Tesla-topman Elon Musk met de Amerikaanse president Donald Trump, daags erna schrapte hij een order ter grootte van meer dan honderd miljoen euro van de Duitse toeleverancier SHW.

In een officiële verklaring zegt Tesla dat het bedrijf niet voldeed aan de eisen op het gebied van kwaliteit en prestatie. Daarmee zou de ontwikkeling van de nieuwe Model 3 gevaar lopen. Branchekenners spreken echter het vermoeden uit dat er politiek in het spel is. Musk, behorend tot een kring van personen met wie Trump regelmatig wil sparren, zou onder druk zijn gezet om de order onder te brengen in de VS. Onder het motto ‘America First’ heeft Trump de afgelopen tijd herhaalde malen aangegeven productie van auto’s en onderdelen terug te willen halen naar of te behouden voor de VS, op straffe van hoge importboetes.

SHW stelt dat zijn product, waarover vier maanden geleden een overeenkomst was gesloten, voldeed aan alle specificaties. Het bedrijf zegt te gaan onderzoeken of de ingetrokken order rechtmatig is. SKW haalt een derde van zijn jaaromzet uit contracten met het VW-concern.

Tags: , , , ,

Toyota blijft…Porsche Centrum Gelderland…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties