fbpx
bekeken: 583 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

TomTom lanceert Roadcheck

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 10 september 2020, 09:18

Leestijd: < 1 minuut

Met Roadcheck lanceert locatietechnologiespecialist TomTom een dienst die autofabrikanten kunnen gebruiken om te bepalen op welke plekken het veilig is voor bestuurders om geautomatiseerde rijfuncties te activeren.

Roadcheck geeft daartoe informatie over bijvoorbeeld weersomstandigheden, de aanwezigheid van tunnels en wegwerkzaamheden. Met deze informatie kunnen autofabrikanten de geautomatiseerde rijfuncties van hun voertuigen begrenzen. Willem Strijbosch, hoofd autonoom rijden bij TomTom: “Door autofabrikanten in staat te stellen te bepalen waar geautomatiseerde rijfuncties kunnen worden geactiveerd, pakt TomTom een veelgehoorde en belangrijke uitdaging van de industrie aan. TomTom Roadcheck zal veilig autonoom rijden eerder mogelijk maken.”

VS krijgt primeur

“Met de toevoeging van TomTom Roadcheck zijn we de eerste in de industrie die autofabrikanten een complete kaartservice voor veilig autonoom rijden kunnen bieden”, aldus Strijbosch. TomTom Roadcheck wordt in 2021 ingezet bij een productiemodel van een grote autofabrikant, te beginnen in de Verenigde Staten.

Column Barend Luiting: Kijken…Schaeffler schrapt nog eens…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties