bekeken: 1916 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

EV kost werkplaats kwart van omzet

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 april 2018, 16:00

Leestijd: < 1 minuut

Brancheorganisatie Bovag heeft voor haar leden een rekentool ontwikkeld die de impact op de eigen werkplaats berekent van de toename van elektrische auto’s.

Daarvoor is gebruik gemaakt van onderzoek door VMS | Insight, dat drie groeiscenario’s voor het elektrische wagenpark schetst: conservatief, gangbaar en progressief. Bovendien houdt de tool rekening met de samenstelling van het klantenbestand per dealer en onafhankelijk autobedrijf, voor zowel personen- als bestelauto’s.

Aftersales

Afhankelijk van het scenario zal het aandeel elektrische personenauto’s in het totale Nederlandse wagenpark in 2030 variëren tussen 11 en 27 procent. De toename wordt allereerst gevoeld door autobedrijven die relatief veel jongere auto’s in onderhoud hebben. Het omzetpotentieel voor aftersales van jonge auto’s tot 6 jaar neemt dan tussen de 25 en 36 procent af ten opzichte van 2017. Voor jonge bestelauto’s wordt rekening gehouden met een afname van 2 tot 23 procent qua omzetpotentieel in de werkplaats.

Vervanging

Elektrisch aangedreven auto’s zijn technisch minder complex dan voertuigen met een verbrandingsmotor en hebben een onderhoudsbehoefte die gemiddeld 50 procent lager ligt, zo blijkt uit inventarisatie. De verwachting is bovendien dat defecte onderdelen vaker zullen worden vervangen dan gerepareerd. De onderzoekers hebben overigens sec de invloed van de onderhouds- en reparatiebehoefte van EV’s onder de loep genomen, bij gelijkblijvende andere omstandigheden.

Certificaat voor 100%…Tenneco neemt Federal-Mogul…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties