fbpx
bekeken: 1241 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,51)

Toyota roept alle Mirai’s terug

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 17 februari 2017, 12:54

Leestijd: < 1 minuut

Twee jaar nadat ze op de markt verschenen worden alle 2843 wereldwijd verkochte exemplaren van Toyota’s waterstofauto Mirai teruggeroepen naar de werkplaats. Door softwareproblemen kan in specifieke omstandigheden de aandrijving uitvallen.

De maatregel heeft betrekking op 2700 voertuigen die rondrijden in Japan en de VS; de rest heeft berijders in Europa en de Verenigde Arabische Emiraten. Het gaat om Mirai’s die tussen september 2014 en december 2016 zijn geproduceerd. Importeur Louwman & Parqui laat weten dat de software-update in Nederland betrekking heeft op zeven Mirai’s.

Volgens Toyota doet het probleem zich alleen voor wanneer de bestuurder het gaspedaal diep indrukt nadat hij ervóór meer dan een minuut heuvelafwaarts heeft gereden op de cruise control. In die omstandigheden is er volgens de fabrikant een kans dat de spanning die de brandstofcel levert kortstondig de op 650 Volt bepaalde limiet overstijgt. Uit veiligheidsoverweging schakelt het systeem zich dan volledig uit en is de bestuurder genoodzaakt te stoppen.

Toyota benadrukt dat (veiligheids-)onderdelen als remmen en stuurbekrachtiging gewoon blijven functioneren. Volgt een herstart, dan zou alles weer gewoon moeten functioneren. Niettemin raadt de fabrikant Mirai-rijders aan voor een software-update hun dealer te bezoeken. Na vijftig minuten is de opfrisbeurt uitgevoerd. De terugroepactie is niet verplicht, maar dan kan de dealer de update niet opslaan in het garantiedossier.

Tags: , , , , ,

'Overname Opel goed voor…MobiliteitsRAI van 12 tot en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties