fbpx
bekeken: 1282 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Toyota test zonnecelauto

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 8 juli 2019, 09:39

Leestijd: < 1 minuut

Toyota start in juli een test met een plug-in hybride Prius die is voorzien van zonnecellen op het dak, de motorkap, bagageklep en andere carrosseriedelen. Toyota wil onderzoeken of hiermee de actieradius van de auto kan worden vergroot en het brandstofverbruik kan worden teruggedrongen.

Sharp levert voor de test speciaal ontwikkelde zonnecellen die een rendement hebben van 34 procent. Toyota heeft sinds 2016 al een plug-in hybride Prius op de markt die optioneel kan worden voorzien van een zonnepaneel op het dak (solar roof). Met de nieuwe test-Prius kan door het uitbreiden van het aantal zonnecellen volgens Toyota circa 4,8 keer meer vermogen worden geproduceerd (860 Watt) dan de standaard Toyota Prius met solar roof. Behalve een krachtigere aandrijflijn kreeg het prototype ook een systeem dat het accupakket oplaadt als de Toyota Prius Plug-in Hybrid rijdt of geparkeerd is.

Zonnelaadsysteem

Toyota test de zonnecelauto onder verschillende omstandigheden in Tokio en op andere locaties. De verkregen testresultaten over het vermogen en de laadsystemen worden gebruikt voor de ontwikkeling van een zonnelaadsysteem voor productieauto’s.

Toyota deelt een selectie van de testresultaten met NEDO en Sharp. De door NEDO gesponsorde PV-powered Vehicle Strategy Committee en andere belanghebbenden evalueren de CO2-afname, het gebruiksgemak, waaronder de laadfrequentie. Het doel is om een nieuwe markt voor zonnelaadsystemen te creëren die zich richt op de mobiliteitsbranche.

Tags: , , , ,

Column Jos Veldhuisen: Leren231 miljoen voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties