bekeken: 456 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Tweede Kamer wil onderzoek naar bpm-stijging

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 15 november 2019, 13:54

Leestijd: 1 minuut

De Tweede Kamer heeft op 14 november op initiatief van VVD en CDA een motie aangenomen waarin gevraagd wordt om een toetsing van de gevolgen van de invoering van de WLTP-testcyclus voor de bpm-opbrengst.

Volgens RAI Vereniging en Bovag heeft de invoering van de nieuwe testcyclus geleid tot hogere bpm-opbrengsten, omdat de nieuwe testcyclus vaak hogere CO2-waarden laat zien dan de oude NEDC-testcyclus. Staatssecretaris Snel heeft altijd gezegd dat de invoering van de nieuwe testcyclus geen invloed zou hebben op de totale bpm-opbrengsten. De stijging in de opbrengsten zou vooral komen doordat Nederlanders grotere en dus meer vervuilende auto’s zijn gaan rijden. Snel baseert zich daarbij op een onderzoek van TNO.

Twistappel

Bovag en RAI Vereniging betwisten dat en stellen dat er al zo’n 600 miljoen euro extra aan bpm-opbrengsten in de staatskas zijn gevloeid. De brancheorganisaties beroepen zich daarbij op een onderzoek van KPMG. Een onafhankelijk onderzoek moet nu uitmaken wie gelijk heeft. Het onderzoek moet voor de zomer van 2020 afgerond zijn.

Tags: , ,

Noodlijdend Delticom stopt met…CBS: steeds meer kilometers…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties