bekeken: 4460 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,61)

Unive sleept Starglass voor rechter

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 juni 2011, 11:06

Leestijd: < 1 minuut

Univé heeft Starglass uit Emmen voor de rechtbank gedaagd. De verzekeraar is 14 juni een rechtszaak begonnen, omdat Starglass ten onrechte reparaties aan autoruiten in rekening gebracht zou hebben. Dat meldt RTV Drenthe op haar website.

Volgens de verzekeringsmaatschappij blijkt uit een steekproef van zo’n 130 reparaties, dat zeventig procent van de facturen niet in orde is en dat er dus op grote schaal ruitschades (oppervlakkige beschadiging) zijn gedeclareerd die niet onder de polis vallen. Univé stelt dat Starglass dit heeft geweten en eist nu de uitgekeerde 378.000 euro terug.
De advocaat van Starglass laat weten dat zij de uitgevoerde kleine steekproef niet representatief acht, omdat het bedrijf duizenden reparaties uitvoert. Ook kan Univé volgens Starglass na reparatie niet zien of het om een putje, sterretje of scheur ging. Starglass bestrijdt dat zij heeft gefraudeerd.

De rechter wil zich eerst zelf overtuigen van de kwaliteit van de reparaties door het glasherstelbedrijf en daarom wordt er een praktijktest gehouden. Wanneer deze test plaatsvindt bij het kantoor van Univé in Assen, is niet bekend gemaakt.

Tags: ,

Groei voor Berner-groepOnderdelen jonge auto op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties